question_answer1) Which of the following pouch has more money?
A)
B)
C)
D)
View Answer play_arrowquestion_answer2) Which of the following you can buy from note?
A)
B)
C)
D)
View Answer play_arrowquestion_answer3) Which set of coins shows Rs. 5?
A)
B)
C)
D)
View Answer play_arrowquestion_answer4) can be taken from?
A)
B)
C)
D)
View Answer play_arrowA) Rs.2
B) Rs.5
C) Rs.10
D) Rs.1
View Answer play_arrowquestion_answer6) Which of the following note does not exist?
A) 5 rupees note
B) 10 rupees note
C) 15 rupees note
D) 20 rupees note
View Answer play_arrowquestion_answer7) Money is counted in terms of notes and
A) value
B) rupees
C) coins
D) Paise
View Answer play_arrowquestion_answer8) Identify the note given in the picture and choose the correct option?
A) It is a 20 rupee note.
B) It is a 5 rupee note.
C) It is a 50 rupee note.
D) It is a 10 rupee note.
View Answer play_arrowquestion_answer9) Which of the following will you use to buy a toy car of Rs. 50?
A) One note of Rs. 50.
B) Four note of Rs. 10 and two Rs. 5 coins
C) Two notes of Rs. 20.
D) Both (a) and (b).
View Answer play_arrowquestion_answer10) Find the total value of
A) 10
B) 30
C) 20
D) 40
View Answer play_arrowquestion_answer11) Which note you will use to pay for the given item of worth Rs. 9?
A) Rs. 5 note
B) Rs. 20 note
C) Rs. 10 note
D) None of these
View Answer play_arrowquestion_answer12) Raghu has following money in his Piggy Bank. Count the money.
A) Rs. 13
B) Rs. 14
C) Rs.15
D) Rs. 16
View Answer play_arrowA) Rs. 20
B) Rs. 30
C) Rs. 40
D) Rs. 50
View Answer play_arrowquestion_answer14) How much cheaper is the handkerchief than the ice-cream?
A) Rs.2
B) Rs.3
C) Rs.4
D) Rs.5
View Answer play_arrowquestion_answer15) Choose the odd one out
A) Pencil
B) Ice-cream
C) Butterfly
D) Book
View Answer play_arrowquestion_answer16) Choose odd one out
A) Rs. 10
B) Rs. 30
C) Rs.100
D) Rs.50
View Answer play_arrowquestion_answer17) Identify the note.
A) Rs. 100 note
B) Rs. 5000 note
C) Rs. 50 note
D) Rs. 500 note
View Answer play_arrowA)
B)
C)
D)
View Answer play_arrowA)
B)
C)
D)
View Answer play_arrowquestion_answer20) Which of the given notes is of least value?
A)
B)
C)
D)
View Answer play_arrowquestion_answer21) What is the total of following notes?
A) Rs. 60
B) Rs. 57
C) Rs. 75
D) Rs. 62
View Answer play_arrowquestion_answer22) How many 50 paise coins make Rs. 5?
A) 8
B) 5
C) 10
D) 4
View Answer play_arrowA) TFF
B) FFF
C) TTT
D) FTF
View Answer play_arrowA) Rs.19
B) Rs.12
C) Rs.11
D) Rs.15
View Answer play_arrowA) Rs.32
B) Rs.26
C) Rs.36
D) Rs.38
View Answer play_arrowquestion_answer26) Which two objects have the same price?
A) Toffee and pencil
B) Pencil and ice-cream
C) Toffee and ice-cream
D) None of these
View Answer play_arrowquestion_answer27) Which of the following has maximum price?
A) Kite
B) Ball
C) Chess board
D) Chess board is costliest of all.
E) All of these.
View Answer play_arrowquestion_answer28) Which object costs the least?
A) Ball
B) Kite
C) Pencil
D) Toffee
E) Toffee costs the least i.e. Rs.1.
View Answer play_arrowquestion_answer29) How many objects cost less than Rs. 5?
A) 2
B) 1
C) Only toffee costs less than Rs.5.
D) 4
E) 5
View Answer play_arrowquestion_answer30) How much you pay if you buy the kite and the pencil?
A) 26
B) 24
C) 28
D) Pencil is for Rs.20 and kite is for Rs.8. So we should pay Rs.28.
E) 20
View Answer play_arrowA) Rs.6
B) Rs.10
C) Rs. (1+2+3+4)= Rs.10.
D) Rs.18
E) Rs.21
View Answer play_arrowquestion_answer32) How much will 6 oranges, 5 bananas cost?
A) Rs.26
B) Rs.36
C) Rs.46
D) Rs.56
E) Price of I orange = Rs.6 Price of 6 oranges =Rs.6+6+6+6+6+6=Rs.36. Price of 1 banana = Rs.4. Price of 5 banana =Rs.4+4+4+4+4=Rs.20 Rs.36 + Rs.20 = Rs.56.
View Answer play_arrowA) Rs.3
B) Rs.2
C) Rs.4
D) Total amount of money she had = Rs.10 Cost of one pencil = Rs.2. Cost of two eraser = Rs.4 Total Cost = (Rs.2 +Rs.4) = Rs.6 Money left with Rita =Rs.10-Rs.6=Rs.4.
E) Rs.5
View Answer play_arrowquestion_answer34) Match the currency images with their total value? A B C D
A) 2 1 4 3
B) 4 1 2 3
C) Rs.5+Rs.5=Rs.10 Rs.2+Rs.2+Rs.1=Rs.5 50 paise + 50 paise + 50 paise + 50 paise = Rs.2 Rs.5+Rs.5+Rs.5+Rs.5 =Rs.20.
D) 4 1 3 2
E) 2 4 3 1
View Answer play_arrowA) Rs.15
B) Rs.17
C) Rs.16
D) Three Rs.2 coins makes up a total of Rs.6. He has one Rs.10 note \[\therefore \]Total = Rs. (10 + 6) = Rs.16.
E) Rs.14
View Answer play_arrowA) A
B) B
C) 25 p + 25 p = 50 p. So statement B is wrong.
D) C
E) D
View Answer play_arrowA) Rs.100
B) Rs.200
C) Rs.300
D) Rs.400
E) He will pay Rs.400 for buying the T-Shirt.
View Answer play_arrowquestion_answer38) Which one of the following items can be purchased with Rs. 50?
A) Cricket Bat
B) T-Shirt
C) Toy car
D) Doll
E) Doll worth Rs.50 can be purchased by Rs.50.
View Answer play_arrowA) boll
B) T-Shirt
C) Toy car
D) Toy car can be purchased by Rs.80.
E) Cricket Bat
View Answer play_arrowA) boll and Cricket Bat.
B) Price of Doll is Rs.50. Price of cricket bat is Rs.70. Total cost of Doll and Cricket bat = Rs.50 +Rs.70 = Rs. 120 Since she has total Rs.120 so she can purchase these two items.
C) boll and T-shirt.
D) Toy car and Cricket Bat.
E) Toy car and boll.
View Answer play_arrowA) Ignore the old lady and continue playing with his friends.
B) Go to the lady and return the money.
C) Go to the lady and return the money.
D) Divide the money among your friends.
E) Either (a) or (b).
View Answer play_arrowA) Rs.5
B) Rs.4
C) Rs.3
D) Price of two pencils, one candy and two chocolate will be Rs. (6 + 1 + 10) = Rs.17. So, remaining amount in Piggy Bank = Rs. (20 - 17) = Rs.3.
E) Rs.2
View Answer play_arrowA) Rs.8
B) Rs.5
C) Rs.7
D) Rs.9
E) Rs.5+Rs.6+Rs.9\[\to \]Rs.20 So, is the correct choice.
View Answer play_arrowquestion_answer44) 50 will be equal to _____ .
A) Five Rs. 10 notes
B) One Rs. 20 note and three Rs. 10 note.
C) One Rs. 10 note and three Rs. 20 note.
D) Both (a) and (b).
E) Both (a) and (b) are equal to Rs.50.
View Answer play_arrowA) 2 1 4 3
B) 1 4 3 2
C) 4 1 2 3
D) A(R)4, B(R)1, C(R)2, D(R)3.
E) 3 2 4 1
View Answer play_arrowA) A
B) B
C) Price of Badminton is Rs.100 which is lesser than football (Rs.200).
D) C
E) D
View Answer play_arrowquestion_answer47) Which of the notes and coins from the images are needed to make Rs. 35 exactly?
A) I+III+IV
B) I+III
C) I+II+III
D) Rs.10+Rs.20+Rs.5=Rs.35.
E) III+IV
View Answer play_arrowquestion_answer48) Which of the following options is correct?
A) Rs.7 + Rs.10 > Rs.20
B) Rs.9 + Rs.1 < Rs.10 +Rs.9
C) Rs.9+Rs.1<Rs.10+Rs.9.
D) Rs.15 - Rs.9 > Rs.5 + Rs.3
E) None of these
View Answer play_arrowquestion_answer49) How many 25 paise coins are there in Rs. 6?
A) 25
B) 24
C) There are 24 coins of 25 p in Rs.6.
D) 20
E) 28
View Answer play_arrowA) Rs.15, 50p
B) Rs.17, 50p
C) Rs.16, 50p
D) Rs.18, 50p
E) Total value of the combination of money is Rs. 18. 50 p.
View Answer play_arrowYou need to login to perform this action.
You will be redirected in
3 sec